Sencha čaje
Japonci ví, co je dobré! A když přijde řeč na kvalitní čaj, sáhnou po Senche, zeleném pokladu, který v Japonsku pijí od rána do pozdního odpoledne. A není divu. Sencha čaj má svěží, travnatou chuť, lehkou sladkost a jemné tóny.
#ShowMore#
Čajové lístky se po sklizni krátce napařují, díky čemuž si čaj Sencha zachovává jasně zelenou barvu i typickou svěžest. Každý doušek je jako procházka čajovou zahradou, uklidňující, přesto povzbuzující.
Pro koho je Sencha jako stvořená?
Japonský čaj Sencha je skvělý ráno, na dopolední pauzu i k odpolednímu uklidnění mysli. Díky své lehké chuti si ji rádi dopřejí jak čajoví nováčci, tak ostřílení znalci. Ať jste v kanceláři nebo doma, její jemné tonality vám vytvoří pomyslnou chvilku pohody. Čaj Sencha se výborně hodí k pokrmům z ryb nebo česnekovým specialitám.
Japonský zelený čaj Sencha pro povzbuzení i zklidnění
Zelený čaj Sencha je mistr v rovnováze. Základem jsou lístky z čajovníku čínského, o kterém je známé, že pomáhá povzbudit mysl, ale zároveň zklidní psychiku. Díky kombinaci kofeinu a aminokyseliny L-theaninu přinese do vašeho šálku pořádnou dávku energie bez nervozity a následného propadu, který možná znáte po vypití kávy. Je skvělým parťákem pro pracovní odpoledne, chvíle meditace i klidný start do nového dne. Navíc podporuje metabolismus, takže ho Japonci rádi pijí i po jídle.
Sencha čaj se díky čajovníku může pochlubit vysokým obsahem antioxidantů, které mají pozitivní vliv na imunitní systém i srdce. A to nejlepší? Sencha může podpořit chuťové pohárky, takže ji ocení i gurmáni, třeba mezi jednotlivými chody nebo při degustacích.
Jak připravit zelený čaj sencha?
Příprava je jednoduchá, ale stejně jako pravý černý čaj vyžaduje trochu péče. Sencha čaj zalijte vodou o teplotě 70 až 80 °C (vroucí voda by ho spálila) a nechte louhovat maximálně 4 minuty. Na jeden šálek (cca 200 ml) vám postačí čajová lžička sypané Senchy. Pokud si ji připravíte správně, odmění vás krásně zeleným nálevem, který pohladí nejen chuťové pohárky, ale i nervy.
Tip: Pokud si Sencha čaj oblíbíte, zkuste i Cold Brew verzi – zalijte Senchu studenou vodou, nechte pár hodin odpočívat v lednici.