Čaje na žlučník
Pomáhá zpracovávat tuky, podporuje trávení a udržuje rovnováhu v našem zažívacím systému, co je to? Pokud jste hádali žlučník, je to správně. A jestli hledáte způsob, jak jeho činnost přirozeně podpořit, pak vyzkoušejte žlučníkový čaj.
#ShowMore#
Proč pít čaj na žlučník?
Žlučníkový nebo také zeměžluč čaj bývá směsí bylinek, které se tradičně spojují s normálním trávením a funkcí jater i žlučníku. Kromě toho má takový nálev často i příjemně nahořklou chuť, která osvěží a je ideální po vydatnějším jídle.
Tip: Tušili jste, že normální činnost žlučníku může podpořit i mátový olej? Stačí pár kapek do aromalampy, teplá deka a dobrá knížka.
Čaje na žlučník s řebříčkem: Klasika, která nezklame
Řebříček je bylinka, která roste na každém kroku. Přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, ale naše prababičky z něj nejčastěji vařily žlučníkový čaj. Jeho jemně nahořklá chuť může prospět celému gastrointestinálnímu traktu a doporučuje se také na nadýmání. V hrníčku krásně doplňuje další bylinky a výborně si rozumí třeba s pampeliškou nebo komonicí.
Komonice je sice nenápadná bylinka, ale v čajích na žlučník patří mezi stálice. Podporuje normální činnost cévní soustavy a zároveň napomáhá přirozené relaxaci. V žlučníkových čajích se objevuje i proto, že může přispět k pročištění krve. Navíc má příjemně květinové aroma, které krásně zjemní chuť celé směsi.
Žlučník čaj ocení i na jaře, kdy je nejlepší čas k očistě organismu. K tomu je výborná třeba pampeliška. Žlučníkový čaj z pampelišek může podpořit i normální činnost jater a metabolismu tuků, takže se výborně hodí po těžších jídlech.
Jak připravit čaj na žlučník
Jak může čaj žlučník přirozeně podpořit, už víte. Pojďme se vrhnout rovnou na jeho přípravu. Stačí jedna čajová lžička sušené směsi nebo jeden sáčkový čaj, který zalijete horkou vodou. Nechte louhovat zhruba 10 až 15 minut, aby se bylinky krásně rozvoněly a předaly vodě a vašemu tělu vše, co umí.




