Čaje z pískavice
Pískavice je bylinka, bez které by indická kuchyně přišla o kus své duše. Najdete ji v legendárním kari a své místo má i v tradiční ájurvédské medicíně. Není divu. Pískavice čaj obohacuje o antioxidanty a další cenné látky, které mohou podpořit vitalitu a celkovou pohodu.
#ShowMore#
Pískavice: Čaj pro novopečené maminky
Na čaj z pískavice se často spoléhají hlavně ženy po porodu a v některých částech světa je neodmyslitelnou součástí poporodní péče. Může podpořit vylučování a hodí se i ve chvílích, kdy se tělo pomalu vrací do běžného režimu. Důvodů, proč pít čaj z pískavice je ale mnohem více.
V některých kulturách se podává čaj z pískavice i před jídlem, protože může příjemně nastartovat chuťové pohárky a připravit trávení na vydatné jídlo. Kromě toho může pískavice přispět i k udržení normální hladiny cukru v krvi a podpořit metabolismus.
Jak chutná čaj z pískavice?
Pískavice čaj obohacuje o mírně kořeněnou chuť a většinou je součástí čajových směsí. Výborně se doplňuje jak chutí, tak i svými účinky například s mátou, fenyklem nebo lékořicí.
Tip: Potřebujete se soustředit, něco na vás leze nebo máte hlavu plnou starostí? Mrkněte na naše další bylinkové čaje, které dokáží zahnat kdejakou trampotu.




